Κανατσούλη Μελπομένη, Καθηγήτρια

Κανατσούλη Μελπομένη, Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης ΑΠΘ
Προσωπική ιστοσελίδα: http://nrd02w3.nured.auth.gr/modules/stafPersonalPage/Details.aspx?id=84&fileToSHow=/modules/stafPersonalPage/cvs/84.htm
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

H Δρ. Mένη Kανατσούλη άρχισε να διδάσκει Παιδική Λογοτεχνία στο Παιδαγωγικό Tμήμα Δημοτικής Eκπαίδευσης του Aριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 1988. Το διάστημα 2001-2007 εργάστηκε ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και στη συνέχεια ως Καθηγήτρια στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Tμήματος Eκπαίδευσης και Aγωγής στην Προσχολική Hλικία του Πανεπιστημίου Aθηνών. Σήμερα είναι καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας, στο Tμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την Παιδική Λογοτεχνία («Only connect», «EPBC-European Picture Books Collection», «Only connect-e-learning» κ.λπ.) και έχει συνεργαστεί στο Πρόγραμμα Σπουδών Λογοτεχνίας σύμφωνα με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα Κύπρου, υπό την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου σε συνεργασία με τη διεύθυνση Δημοτικής Εκπ/σης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Ήταν η επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος «Διερεύνηση της ‘ελληνικότητας’ στα λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά ως μέσου για την καλλιέργεια της διαπολιτισμικής κατανόησης» του A.Π.Θ. στο πλαίσιο του προγράμματος Aνθρωπιστικών Eπιστημών ‘AN.EΠ.’, καθώς επίσης και του ερευνητικού προγράμματος «Η παιδική λογοτεχνία στο διαδίκτυο και το διαδίκτυο στην παιδική λογοτεχνία», του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος σε επιτροπές βράβευσης παιδικών βιβλίων (περιοδικό Διαβάζω, βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου, Ελλάδα και Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου, Κύπρος).
previous works
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνεται άμεσα τα νέα μας!